Zogjtë Flamingo rozë të Shqipërisë lulëzojnë nën bllokimin e vendit

866
0

Me turistët vendas, anijet e ankoruara dhe fabrikat e heshtura nën bllokadën koronavirus, flamingot rozë të Shqipërisë dhe pelikanët kaçurrelë po lulëzojnë në qetësinë e re të lagunave që përshkojnë vijën bregdetare perëndimore të vendit “, fillon artikulli i AFP mbi zogjtë specialë.

Sipas AFP, një tufë në rritje me mijëra flamingo është përhapur kohët e fundit në ujërat e ndritshme të Lagunës së Nartës, një vend i rëndësishëm për zogjtë migratorë jashtë bregdetit të Adriatikut. Numri i tyre është rritur me gati një të tretën në rreth 3,000 që nga janari, sipas autoriteteve të parkut.

Artikulli thotë se vitet e fundit, urbanizimi i pakontrolluar dhe veprimtaria industriale kanë kërcënuar ekosistemet në zonën e mbrojtur të rrethuar nga kodra të pastra, por bllokimi i koronavirus i imponuar më 9 mars, megjithatë, ka sjellë një kthim të mirëpritur.