Rreth 400 emigrantë zbarkuan në Lampedusa orët e fundit

174
0

Janë rreth 400 emigrantë të cilët, në bordin e 14 anijeve të vogla, zbarkuan në Lampedusa midis natës dhe orëve të para të mëngjesit të së Dielës. Anijet kishin në bord nga një minimum prej 15 deri në një maksimum prej 95 personash. Të gjithë emigrantët, pas një studimi të parë mjekësor të kryer direkt në kalatë, u transferuan në pikën e nxehtë në rrethin Imbriacola, ku tani ka mbi 700 njerëz të pranishëm.

Pesëmbëdhjetë tunizianë, përfshirë një grua dhe 4 të mitur, u bllokuan nga financuesit në skelën e Madonnina. Të fundit sipas radhës së kohës për të zbarkuar, këtë herë në skelën Favarolo, ishin 82 nga Bangladeshi, Sudani dhe Egjipti. Grupi, i cili u largua nga Zuwara, Libi dy ditë më parë, u gjurmua dhe u shpëtua nga anija patrulluese e Rojës Bregdetare Cp 319.

Do të duhet kohë që emigrantët, mysafirë të zonës së nxehtë, t’i nënshtrohen një shtupë të shpejtë për diagnozën e Covid-19. Pas procedurave të diagnostikimit dhe para-identifikimit, në dispozicion të Prefekturës së Agrigento dhe Viminale, do të fillojnë transferimet dhe hipjet e reja në anije
dyzet