New York Times: ‘Gryka e thellë’ në 60 Minuta do të akuzojë Facebook -un për favorizimin e sulmit ndaj Kongresit

237
0

Një drejtues i lartë i Facebook njoftoi në një shkresë të brendshme se sot “informatori misterioz” për të cilin fliste prej ditësh, një ish -punonjës, do të akuzojë publikisht, në TV, platformën sociale se ka kontribuar në sulmin në Capitol Hill të 6 janarit Me Lajmin e bën të ditur New York Times. Nënkryetari i Facebook për politikën dhe çështjet globale, Nick Clegg, kështu ka vendosur të parashikojë lëvizjet e ‘fytit të thellë’, zbulimet e djegura të të cilit janë shpallur në programin e CBS 60 Minutes i cili do të transmetohet sot dhe i cili do të përsëritet të martën në rrjedhën e një seance dëgjimore në Senat.

Gruaja do të akuzojë gjigantin e teknologjisë së lartë se ka kontribuar në acarimin politik, duke lehtësuar censurën e mesazheve që kishin “punuar në mënyrë të jashtëzakonshme” deri në ditën e zgjedhjeve presidenciale, 3 nëntor 2020. Në CBS “informatori” do të zbulojë identitetin e saj të vërtetë dhe do të dalë publik me akuzat e bazuara në mijëra faqe kërkimesh të brendshme që ajo vetë iu dorëzua komitetit të Senatit. Gruaja pretendon se “do të demonstrojë sesi Facebook po gënjen publikun dhe investitorët për efektivitetin e fushatës së tij për të zhdukur urrejtjen, dhunën dhe dezinformimin nga platformat e tij.” Facebook ka marrë kritika në të kaluarën për mungesën e kontrollit të përmbajtjes dhe ndikimin negativ që Instagram ka pasur, për shembull, tek adoleshentët, por akuzat do të kenë të bëjnë edhe me menaxhimin e aplikacioneve private të mesazheve si iMessage dhe Whatsapp.