Masat sollen sukses, ky është vendi i parë që ia doli te mposhti koronavirusin

4038
0

Si shume shtete te tjera në botë, edhe Danimarka mori masa te menjëhershme kundër pandemisë globale duke bërë izolimin e saj. Ne Danimarke u shpalli gjendja e karantinës qe më daten 11 mars.

Por gati një muaj më pas ata po planifikojne që të hein gjendjen e karantinës në prill pasi zyrtarët lajmëruan se vetizolimi rezultoi i suksesshëm.

Danimarka ishte një nga vendet e para që vendosi mbylljen e kufijve, madje ndaloi edhe fluturimet në periudhën kohore 14 mars deri në 13 prill.

Por duke se gjendja në shtetin danez është përmirësuar dhe Kryeministrja e vendit u shpreh se gjasat janë të mëdha që kufizimet të hiqen, pasi ka prova se Danimarka ia ka dalë me sukses që të shtyjë përhapjen