Flet eksperti ne Itali: do të qëndroni në shtëpi për një kohë të gjatë, mbase deri ne verë

6430
0

” Qendrimi do të jetë i gjatë dhe, edhe përballë rënies së rasteve të reja, ngadalësimi i masave duhet të bëhet me kujdes. Sigurisht që jo gjatë muajve të ardhshëm”.

Kjo është ajo që sqaron epidemiologu Pier Luigi Lopalco, duke nënvizuar se vera “mund të jetë pikë kthese për ndalimin e normës që kërkon të qëndrojë në shtëpi. Masat duhet të mbahen derisa të shuhen të gjitha perhapjet”.

“Rreziku i kthimit “, edhe pas një periudhe mungesë të rasteve të reja si për komunën e Vo ‘Euganeo, ekziston, dhe është i lartë”.

Kjo është thënë nga agjensia Ansa Pier Luigi Lopalco, profesore e higjenës në Universitetin e Pizës dhe drejtuese në Puglia. Në rastin e Vo ‘, ai thotë, “raportimi i një çështje të re, pas ditëve të mungesës, mund të lidhej me lëvizjet ose peshën e asimptomatikës”.