Clima, Greta Thunberg në Milano për konferencën Youth4Climate: “Udhëheqësit pretendojnë të na dëgjojnë”

162
0

Youth4Climate, konferenca rinore mbi klimën e organizuar nga qeveria italiane si një ngjarje hyrëse në Pre-Cop26, takimi i ministrave të mjedisit në përgatitje të Cop26, konferenca vjetore e OKB-së për klimën, fillon në Milano. Youth4Climate do të zgjasë tre ditë dhe do të zhvillohet në qendrën e kongreseve Mico. Katërqind të rinj, dy nga secili nga 197 vendet e OKB -së, do të diskutojnë me ekspertët krizën e klimës.

E pranishme ishte edhe Greta Thunberg. “Unë jam mirë – tha ai duke arritur në Mico – dhe unë kam të njëjtat pritje si shumë takime të tjera, shumë fjalë”. Në fjalën e tij të hapjes, ai pastaj theksoi se “udhëheqësve tanë u mungon veprimi dhe është i qëllimshëm. Ata pretendojnë se kanë ambicie kundër ndryshimeve klimatike, por hapin miniera duke shfrytëzuar burimet pa shtuar burimet. Ata zgjedhin të rinj si ne duke pretenduar se ata dëgjojnë ne, por jo. është e vërtetë, ata nuk po na dëgjojnë “.