Aosta, mungojnë veshjet e laboratorit: mjekët me qese plastike

653
0

Nuk ka me veshje për mjekët dhe infermierët në repartin Covid të spitalit Parini në Aosta janë, kështu që në mungesë të alternativave, punonjësit e shëndetit po përdorin edhe qese plastike për mbeturina

Mungojnë kemishat, – shpjegon Drejtori i Shëndetit të Usl, Pier Eugenio Nebiolo – nëse dikush është i disponueshëm për t’i punuar ato diku ne jemi të interesuar t’i marrim ato, ne po punojmë shumë që të jemi në gjendje t’i mbrojmë operatorët tanë, ne po punojmë për të, ne mendojmë për operatorët tanë që punojnë në kontakt me këta pacientë dhe për këtë arsye duhet t’i mbrojmë ata, përndryshe bëhet e vështirë për të trajtuar pacientët “.

Ajo e veshjeve, shpjegon Nebiolo,” për momentin ka një mangësi të konsiderueshme sepse maskat janë më të lehta për tu rikuperuar dhe krijuar ato, veshjet pak më pak “.